Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Γεώργιος Παπανικολάου ΠΑΠ τεστ η σημαντικότερη ανακάλυψη του 20ου αιώνα πάνω στον καρκίνο



"ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ"
Με τις έρευνες και τις εργασίες του έγινε ο θεμελιωτής ενός νέου επιστημονικού κλάδου. Η μέθοδος που έλαβε προς τιμή του την ονομασία "Μέθοδος Παπανικολάου" ή "Τεστ Παπανικολάου" και κατά συγκοπή "Τέστ Παπ" άνοιξε ευρείς νέους ορίζοντες στην ιατρική έρευνα στη γενετήσια φυσιολογία και ενδοκρινολογία ειδικότερα για τον καρκίνο. Ο Γεώργιος Παπανικολάου γεννήθηκε στις 13 Μάιου του 1883. Υπήρξε διάσημος Έλληνας γιατρός, βιολόγος και ερευνητής και γεννήθηκε στην Κύμη της Εύβοιας, Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1907 μετέβη στη Γερμανία όπου παρακολούθησε μαθήματα βιολογίας. Στη συνέχεια γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου όπου και άρχισε τις βιολογικές έρευνες. Μετά την ανακήρυξή του σε διδάκτορα του Πανεπιστημίου επέστρεψε στην Αθήνα το 1910 όπου και νυμφεύθηκε την Ανδρομάχη Μαυρογένη και στη συνέχεια μετέβη στο Μονακό όπου και εργάσθηκε στο ωκεανογραφικό ινστιτούτο του Πριγκιπάτου. Σήμερα το τεστ Παπανικολάου (τεστ – παπ) χρησιμοποιείται παγκοσμίως για την διάγνωση του καρκίνου της μήτρας, επί της προκαρκινικής δυσπλασίας και άλλων κυτταρολογικών ασθενειών του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. - 

Το ΠΑΠ τεστ είναι η σημαντικότερη ανακάλυψη του 20ου αιώνα πάνω στον καρκίνο. Σώζει το 70% των γυναικών παγκοσμίως από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας .Το ανακάλυψε ένας Έλληνας γιατρός, ο Γιώργος Ν. Παπανικολάου. «Πιστεύω ότι ο Γεώργιος Παπανικολάου ήταν σπουδαίος για την τεράστια συμβολή του στη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.Το ΠΑΠ τεστ είναι ένα τεστ που μπορεί να κάνει και η πιο φτωχή γυναίκα στον ...τρίτο κόσμο μέχρι την πιο πλούσια του δυτικού κόσμου. Το γεγονός αυτό συμβάλλει στην ισότητα των κοινωνικών στρωμάτων.
Ο Γεώργιος Παπανικολάου ήταν μία σπουδαία προσωπικότητα που έχασε ένα Νόμπελ Ιατρικής που άξιζε στην Ελλάδα.» υποστηρίζει η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη που τον παρουσιάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Fortunegreece.com